•  
  •  

Millennial-trilogie Vincent Boy Kars

VPRO presenteert een speciale vertoning van de hele millennial-trilogie van regisseur Vincent Boy Kars.

Tijdens deze dag onderzoekt filmjournalist Dana Linssen samen met Vincent, de hoofdpersonages uit de films en het publiek het spanningsveld tussen film en het echte leven. Voorafgaand aan de trilogie zal Dana vanuit haar perspectief als filmjournalist een korte inleiding geven vol vragen en tegenvragen over feit en fictie. Na de vertoningen gaat Dana in gesprek met Vincent en de hoofdpersonages uit de films: Metin Fennema (Independent Boy), Leyla de Munck (Drama Girl) en Martijn Lakemeier (Future Me) en zal zij jou als kijker uitdagen om uiteindelijk zelf te bepalen wat realiteit is en wat fictie.

Millennial-trilogie
De millennial-trilogie begint met Independent Boy (2017), gevolgd door Drama Girl (2020) en eindigt met Future Me (2024). In elk deel staat een millennial centraal, wiens zoektocht naar identiteit en de bijbehorende problematiek wordt blootgelegd en onderzocht in een bijpassend filmisch construct.

Independent Boy
De debuutfilm van Vincent waarin hij een maand lang de regie van het leven van zijn beste vriend Metin overneemt, omdat Kars vindt dat Metin onsuccesvol is en te weinig van zijn ambities waarmaakt.

Drama Girl
In Drama Girl laat Vincent een jonge vrouw (danseres en performer), Leyla de Muynck, een aantal cruciale scènes uit haar recente verleden naspelen.

Future Me
Na het maken van de eerste twee delen kon Vincent er niet meer omheen. De enige oprechte manier om zijn trilogie te eindigen was om voor één keer zelf met de billen bloot te gaan. In Future Me plaatste hij zichzelf in een kwetsbare positie door de controle over zijn film los te laten en zich over te geven aan de perspectieven van anderen.

 


Delen